Santo Domingo / Dominik Cumhuriyeti


UNESCO tarafından 1990 yılında Dünya Mirası Listesine eklenen  Santo Domingo şehri,  2,5 milyonluk nüfusu ile Dominik Cumhuriyetinin en kalabalık ve en gelişmiş şehri konumundadır.

 Santo Domingo Ulusal Sarayı
 Santo Domingo Ulusal Sarayı 
İspanyol İmparatorluğu yeni kıtada sömürgecik faliyetlerini sürdürebilmek için kendisine bir üst ihtiyacı duymuş ve Kristof Kolomb'un kardeşi Bartolomeo tarafından keşfedilmiş Santo Domingo kıyılarını kullanmayı tercih etmiştir.

Katedral Santo Domingo -  Amerika'nın İlk Katedrali
Katedral Santo Domingo -  Amerika'nın İlk Katedrali 
14. Yüzyılda İspanyollar tarafından kurulan ve halkı köleleştirilmeye başlayan,  Santo Domingo şehri Amerika kıtasın da ki İspanyol kolonilerinin yönetim karargahı haline getirildi. Amerika'ya gönderilen askerler ilk olarak burada  mangalara bölünerek görev yerlerine gönderiliyordu.

Alcazar de Colon
Alcazar de Colon - Amerika'nın İlk Kalesi 
Amerikaya akın eden bir çok kaşifin yolu bu şehirden geçtiği için tarihi bir önem taşır. Ayrıca Avrupa sanatının ve mimarisinin Amerika kıtasın da ki ilk örnekleri burada yer almaktadır.

Amerika'nın İlk Üniversitesi - Özerk Santo Domingo Üniversitesi
Amerika'nın İlk Üniversitesi - Özerk Santo Domingo Üniversitesi 
En bilindik yapılarından biri yeni kıta da kurulan ilk üniversite olan Özerk Santo Domingo Üniversitesidir. ( 1538  Ünlü kaşif Kristof Kolomb'un mezarı da Santo Domingo şehrinin tarihi miraslarından biridir.

Katedral ve Columbus Heykeli
Katedral ve Columbus Heykeli
Diktatörlükle yönetildiği dönemde Dominik Cumhuriyeti'nin adı değişmiş ve bir çok tarihi eseri tahrip edilmiştir. Tekrar demokrasiye geçilmesi ile şehir tamamen tarihi bir alan olarak korunmaktadır.